20 maart Provinciale Verkiezingen

Drenthe in Debat "Hoe scoort Drenthe bij jou?"

Over dit evenement

Van: 13 februari 2019 17:30 Tot: 13 februari 2019 21:00 Locatie: FC Emmen, Jupiler Business café, Stadionplein 1, Emmen

Op woensdag 13 februari organiseert het Drents parlement de tweede editie van Drenthe in Debat. Deze keer staat het debat in het teken van jong zijn in Drenthe. Naast Drentse jongeren en Statenleden zijn ook organisaties en overige belangstellenden van harte welkom. Kom op woensdag 13 februari naar Drenthe in Debat en praat mee!

De avond in ingedeeld in drie helften:

Eerste helft: hoe scoort Drenthe bij jou?

In een aantal stellingen verkennen we provinciale thema's die er voor jongeren toe doen, zoals sport, duurzaamheid en openbaar vervoer.

Tweede helft: hoe speel jij de bal?

In de tweede helft van het debat wordt ingegaan op wat jongeren zelf (kunnen) doen om invloed uit te oefenen op hun eigen leefomgeving. Hoe willen Drentse jongeren wel/niet bij de politiek betrokken worden?

Derde helft: nabeschouwing

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de regionale en lokale media, geven een scherpe analyse van de avond. Welke debater wordt 'the (wo)man of the match'?

Programma

17.30 uur: Soep en broodjes
18.30 uur: Inloop
19.00 uur: Drenthe in Debat. Debatleiding: Judith Regendorp (RTV Drenthe), en Simone Buissink (griffier Drents parlement)
20.30 uur: Afronding

Waar & wanneer

Woensdag 13 februari 2019
FC Emmen, Jupiler Business café
Stadionplein 1, 7825 SG Emmen

Aanmelden

U bent van harte welkom om voorafgaand aan het debat een broodje mee te eten. Mocht u hiervan gebruik willen maken, stuurt u dan even een e-mail naar statengriffie@drentsparlement.nl.