20 maart Provinciale Verkiezingen

“Leer mij Jaap kennen”

Gepubliceerd op: 15 december 2018 21:25

Op 20 maart 2019 zijn de Provinciale Staten verkiezingen. Vaak is gebrek aan kennis over wat de provincie doet een reden om niet te gaan stemmen. Daarom zijn de 12 provincies samen met het IPO (Interprovinciaal Overleg) een informatieve campagne gestart.

Het filmpje Leer mij Jaap kennen: in een flits ons land door is de aftrap van deze campagne. In dit filmpje komen alle provincies en de taken van provincies op luchtige en ludieke wijze in beeld. Hoofdpersoon Jaap doorkruist Nederland. Hij fietst door de 12 provincies en ziet wat mede door de inspanning van de provincie allemaal tot stand is gebracht of met zorg behouden blijft. In de volgende fase van de campagne worden filmpjes gemaakt van jongeren die aan het woord zijn over de provincie.

Wat doet de provincie

De aanstaande verkiezingen zijn een mooie aanleiding om aandacht te geven aan de rol en taken van de provincies. Maar het Drents parlement wacht niet tot de verkiezingen om haar inwoners te informeren. Daar zet het parlement zich continu voor in. Bijvoorbeeld met het programma Gast van de Staten, waarbij inwoners een kijkje kunnen nemen achter de schermen van het Drents parlement. Verder is het Drents parlement actief op diverse social media, zoals Twitter en Facebook

Wat doet de provincie? Jaap zoekt het uit