20 maart Provinciale Verkiezingen

Tom Dragstra winnaar van #drentheklikt

Gepubliceerd op: 21 maart 2019 11:20

Hoe klik jij met Drenthe? Dat is de vraag die centraal stond in de fotowedstrijd #drentheklikt. Drenthe is een prachtige provincie waar het prettig wonen, werken en leven is. Het Drents parlement riep met de fotowedstrijd iedereen op om een foto op Facebook of Instagram te delen van dé plek waar ze de beste klik met Drenthe voelen. Dat kon de luie stoel voor de open haard zijn, de voetbalclub, op het terras of dat ene plekje op de hei waar de zon altijd lijkt te schijnen.

De fotowedstrijd startte op 27 februari en liep tot 20 maart. In totaal zijn er ruim 80 foto's ingestuurd. Drenthe klikt, dat is wel duidelijk als we kijken naar alle prachtige plaatjes die we hebben binnengekregen. Er zijn opvallend veel natuurfoto's binnengekomen: van heide en bossen tot hunebedden en schapen. Hiermee blijkt dat de natuur in Drenthe van grote waarde is voor inwoners en voor veel inspiratie zorgt.

Winnende foto #drentheklikt

De jury heeft unaniem besloten dat Tom Dragstra de winnaar is van de fotowedstrijd #Drentheklikt. Hij wint hiermee een fotoshoot van Marcel Jurian de Jong. De foto, die gemaakt is in natuurgebied de Oude Kene in Hoogeveen, wordt door de jury beschreven als: "een verrassende natuurfoto met een sterke compositie. De foto straalt rust uit en is tegelijkertijd dynamisch."

Winnaar fotowedstrijd en commissaris