20 maart Provinciale Verkiezingen

Verkiezingen

Op 20 maart 2019 vinden er twee verkiezingen plaats: de verkiezingen voor Provinciale Staten en de verkiezingen voor de Waterschappen. Je krijgt dan ook een aantal weken vóór de verkiezingen twee stempassen thuisgestuurd: een blauwe voor de provinciale verkiezingen en een groene voor de waterschapsverkiezingen. Met deze stempassen kan je op één moment twee keer stemmen. 

Provinciale verkiezingen

Er zijn verschillende politieke partijen waar je 20 maart op kunt stemmen. Elke partij heeft eigen ideeën voor de provincie. Die ideeën raken de inwoners van Drenthe, dus ook jou! 

Als provincie vinden we het belangrijk dat het fijn wonen en werken is in Drenthe. We zorgen voor wegonderhoud, goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en meer banen in de regio. Daarnaast werken we hard aan een duurzaam Drenthe. En doordat de provincie de natuur beschermt, fietsroutes aanlegt en cultuur en sport ondersteunt, kan jij erop uit in Drenthe.

Door te stemmen laat jij zien wat jij belangrijk vindt voor Drenthe. Stem op de partij die het beste bij je past. Want jouw stem telt mee voor de toekomst van onze provincie! Lees meer over de provinciale verkiezingen

Waterschapsverkiezingen

Op 20 maart zijn ook de waterschapsverkiezingen. Door te stemmen heb je invloed op de samenstelling van het bestuur van jouw waterschap. In Drenthe hebben we vier waterschappen: waterschap Hunze en Aa's, waterschap Drents Overijsselse Delta, waterschap Vechtstromen en waterschap Noorderzijlvest. 

Het bestuur beslist hoe het waterschap zorgt voor schoon, veilig, voldoende en aantrekkelijk water. Daar hebben we allemaal mee te maken, want water is essentieel voor onze leefomgeving. We genieten immers graag van water en we hebben liever geen last van teveel water of gebrek aan water. 

Er doen verschillende partijen mee aan de verkiezingen bij jouw waterschap. Elke partij met eigen ideeën en voorkeuren. Laat je stem gelden op 20 maart, zowel voor de provincie als voor de waterschappen. Lees meer over de Waterschapsverkiezingen.